Benodigdheden:
- 2 uien
- 15 gram gember
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- Olijfolie ( 4 sprays)
- 400 gram linzen
- 1 el garam masala
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 volkoren pitabroodjes
- 1 limoen
- 4 el Griekse yoghurt of kwark
- 100 ml water
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in dunne halve ringen.
Verhit 2 sprays olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en rode peper in 8 tot 10 minuten zacht en gekaramelliseerd. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg aan de ui in de pan de knoflook en gember toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de garam masala, paprikapoeder, kurkuma en komijn toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes en 100 ml water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten op laag vuur koken zonder deksel op de pan. Verwarm ondertussen de volkoren pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de dahl op smaak met het limoensap, peper en zout. Verdeel de Dahl over de borden en garneer met de yoghurt. Serveer met de limoen partjes en pita. Laat het smaken!
Voedingswaarde:
Kcal: 445
Kh: 53 gram
Vet: 16 gram
Eiwitten: 17 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)