
Ingrediënten voor 2 porties:
- 1/2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram mager gehakt
- 1 courgette
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- 500 gram tomatenpassata
- 3 volkoren lasagnebladen
- 100 gram cottage cheese
- 30 gram zuivelspread light
- 60 gram geraspte mozzarella
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan. Pers de knoflook in de pan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg het gehakt toe zodra de ui glazig is en bak het 3 minuten mee. Voeg daarna de courgette toe, samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak dit nog enkele minuten tot de courgette zacht is, en voeg dan de tomatenpassata toe.
Breek de lasagnebladen in stukken en leg ze in de saus. Zorg ervoor dat de bladen goed in het vocht gedompeld zijn.
Meng de cottage cheese en de zuivelspread door elkaar en verdeel dit mengsel over de saus. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen. Laat het geheel 15 minuten pruttelen, of tot de lasagnebladen gaar zijn.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie:
Kcal: 589
Kh: 37,5 gram
Vet: 20,1 gram
Eiwitten: 37,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties