Aziatische noedels met beefpuntjes

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • ½ rode peper
  • 20 ml sojasaus
  • Flinke scheut zoete Aziatische saus
  • 200 g biefstukreepjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 sjalot
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 100 g volkoren noedels
  • 20 g cashewstukjes
  • Een beetje gomasio
  • 1 wortel
  • 2 el zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

Pers de knoflook of snijd deze fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.

Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.

Halveer de courgette in de lengte en snijd deze schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes, de wortel in dunne halve plakken en de sjalot in fijne ringen.

Verhit per persoon 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paprika, wortel, sjalot en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten in het water.

Voeg de biefstukreepjes met de marinade toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee.

Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Verdeel de noedels over de borden en garneer met de cashewstukjes en een beetje gomasio.

Smakelijk eten!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.