Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 300 gram pompoenblokjes
- 2 takjes rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram orzo
- 1 paddenstoelenbouilllonblokje
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 20 gram gebrande pecannoten
- 75 gram blauwe schimmelkaas
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalot, knoflook (persen), pompoen en rozemarijn 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo en 350 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer door en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en bak ongeveer 25 minuten in de oven tot de pompoen en orzo gaar zijn. Haal de pompoen en orzo uit de oven. Meng de helft van de blauwe schimmelkaas erdoor. Verkruimel de rest van de blauw schimmelkaas en verdeel samen met de pecannoten erover. Eet smakelijk!
Voedingswaarde:
Kcal: 585
Kh: 64 gram
Vet: 27 gram
Eiwitten: 19 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)