
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram halfomhalf gehakt
- 30-40 gram paneermeel (afhankelijk van de natheid van je gehakt)
- 75 gram witte kaas (Apetina Less Fat 50%)
- 1 ei
- Spray olijfolie
- 125 gram zilvervliesrijst (minuutje)
- 150 gram snoeptomaatjes
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 150 gram magere kwark
- 1 eetlepel Remia Friteslijn
- 2 teentjes knoflook
- Peper, zout
- (Geheim ingrediënt: snufje souvlaki kruiden)
Bereidingswijze:
Gehaktballetjes:
Haal het gehakt uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Meng in een kom het gehakt, het ei, 2/3 van het paneermeel en een snufje souvlaki kruiden goed door elkaar. Draai er mooie ronde balletjes van (wij maakten er 4). Druk met je duim een klein gat in de balletjes en snijd de witte kaas in passende reepjes. Stop de kaas in het gat van de gehaktbal en draai de bal goed dicht, zodat de kaas erin opgesloten zit. Strooi het overgebleven paneermeel over de balletjes.
Salade:
Snijd de komkommer (houd een klein beetje apart voor de tzatziki) en de tomaten in partjes en doe ze in een saladekom. Halveer de ui en snijd in halve ringen. Spray een beetje olijfolie over de salade en kruimel 50 gram witte kaas erover. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Rijst:
Wij gebruiken de 1-minuut zilvervliesrijst uit bakjes, die we kort opbakken in een koekenpan.
Tzatziki:
Meng 150 gram magere kwark met een scheutje Remia Friteslijn in een kommetje. Pers de knoflook fijn en roer door de kwark. Snijd de komkommer in dunne reepjes en voeg toe aan de tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.
Cindy zegt: Yamas!
Voedingswaarde voor het complete gerecht per persoon:
Kcal: 637
Kh: 59 gram
Vet: 37,8 gram
Eiwitten: 51,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties