Pasta met tomaten tonijnsaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gram snoeptomaatjes (ik gebruikte Romaatjes van de Lidl)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 200 gram tomatenpassata
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 15 gram verse basilicum
  • 150 gram volkoren fusilli
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: Giet de tonijn af. Snijd de ui in halve ringen, maak de knoflook schoon en halveer de snoeptomaatjes. Snijd de basilicum fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein beetje kookvocht van de pasta. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui al roerend in 5 minuten tot deze zacht en gekarameliseerd is. Voeg de laatste minuut de knoflook, chilipoeder en Italiaanse kruiden toe. Voeg daarna de tomatenpassata, tonijn en snoeptomaatjes toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met zout en peper. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje van het bewaarde kookvocht toe zodat het niet te droog wordt – dit kun je naar eigen wens doen. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Serveer de pasta op een bord of in een kommetje en maak af met de fijn gesneden basilicum. Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 444
Kh:  105,9 gram
Vet: 21,3 gram
Eiwitten: 30,6 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.