Stifado

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 750 g runder riblap (of sukadelap)
  • 500 g sjalotten (1 netje)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 3 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 runderbouillonblokje (Maggi)
  • 2 el (witte wijn)azijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

Snijd 750 g runder riblappen in grove stukken en bestrooi rondom met zout en peper. Schroei het vlees in een flinke scheut olijfolie en/of roomboter rondom dicht in 5-10 minuten. Haal uit de pan en zet even weg. Pel ondertussen de sjalotten en halveer of snijd in vieren. Snijd ook 3 tenen knoflook fijn. Voeg een extra scheut olijfolie toe en stoof de sjalot en knoflook op matig vuur met deksel op de pan enkele minuten glazig. Meng 1 flinke el tomatenpuree door het geheel en bak 1 minuut al omscheppend mee. Schenk 150 ml rode wijn bij de sjalotten samen met 2-3 el azijn. Voeg ook 1 verkruimeld runderbouillonblokje toe. Laat nog 2-3 minuten zachtjes sudderen. Doe het vlees terug in de pan en voeg 1 tl gemalen piment en 2 tl gedroogde oregano toe. Meng goed door het geheel. Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe samen met circa 100 ml lauwwarm water. Voeg tot slot ook 2 takjes rozemarijn toe, 3 laurierblaadjes en 1 kaneelstokje. Laat ongeveer 3 uur stoven met deksel op de pan op laag vuur. Haal eventueel de deksel het laatste half uur van de pan om het wat te laten indikken. Zoals je op de foto kunt zien aten wij er rijst bij en komkommer schijfjes. 

 

Voedingswaarde per portie (alleen het vlees):
Kcal: 269
Kh: 13,3 gram
Vetten: 7,7 gram
Eiwitten: 29,8 gram


Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem