Orzo op Siciliaanse wijze

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 g broccoli
  • 100 g orzo
  • 40 g rozijnen
  • 25 g walnootstukjes
  • 200 g kipgehakt
  • Italiaanse kruiden
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Bereid de bouillon in een pan voor de broccoli en de orzo.

Snipper de rode ui en pers de knoflook fijn.

Kook de broccoli samen met de orzo, afgedekt, gedurende 8 minuten. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.

Voeg het kipgehakt toe en bak het 4–5 minuten los op middelhoog vuur.

Voeg de gekookte broccoli, orzo, walnootstukjes en het grootste deel van de Parmezaanse kaas toe aan de wok. Verhit het geheel 2–3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.